Workshop Wilde Smaken


Zondag (word nog bepaald in sept / okt) 13.00 tot ong. 16.00 op Speelhof Hoogerzael te Middelburg


Twee vrouwen ontmoetten elkaar in het moestuinieren en besloten dat er meer moest zijn dan alleen rijtjes peen, prei en ui. Een ontdekkingstocht begon naar andere kweekvormen, onbekende groentes en naar eetbare natuur. Een ontdekkingstocht naar nieuwe en ook wilde smaken.


Kara van der Molen en Josepha Jochems laten je graag mee ontdekken en proeven in deze 2e workshop over wilde smaken. We gaan zoeken, plukken, proeven en onderzoeken wat we met deze smaken kunnen doen. En omdat we het belangrijk vinden dat eten niet alleen gezond maar ook heel lekker en mooi kan zijn, laten we kennis maken met een aantal bereidingsvormen. Tevens leer je de basisregels voor wildpluk en krijg je aanvullende informatie over de gevonden planten.


We hopen je daarmee de eerste stappen te laten zetten in een nieuwe kijk op de natuur om je heen en jouw eigen ontdekkingstocht in de wereld van wilde smaken.


Aanmelden voor 19 april bij: info@karaskeuken.nl

Prijs: 25,- p.p. incl. proeven allerlei kleine gerechten & dranken

Max. 10 deelnemers


Wat kun je verwachten;

Na een introductie gaan we zoeken, plukken en vertellen. Teruggekomen proeven en bespreken we de verschillende wilde smaken en planten. Om  verschillende toepassingen te kunnen laten proeven nemen we een aantal reeds bereide gerechten / dranken voor je mee. Die vullen we terplekke samen aan met wat simpele bereidingen van datgene wat we die middag geplukt hebben. Onderwijl is er ruimte voor vragen en delen van eigen ideëen en ervaring.


NB: In deze workshop richten we ons op de voorjaarsoogst, met name blad en bloem. In het najaar komt er weer een workshop gericht op najaarspluk waar ook vrucht, zaad en wortel behandeld gaan worden.

Mocht je op de hoogte gehouden willen worden wanneer de najaars- workshop gaat plaatsvinden kun je je op bovengenoemd mailadres melden.


terug ➔ naar projecten